Kaffe/Te/Kryddor
KAFFE, MELLANROST:
Mount Kenya: Kenyanskt kaffe som har en fruktig, frisk och balanserad syrlighet.
Bucaramanga: Detta kaffe kommer från den nordöstra delen av kaffeproducerande Colombia där det växer på Andernas sluttningar. Har en behaglig syrlighet, viss smörig smak och nötiga toner.
Mogiana: Kaffet kommer från södra Brasilien och växer högt uppe jämfört med övriga delar av landet. Kaffet har rund och söt smak med viss chokladton och med stänk av syrlighet.
tester
KAFFE, MÖRKROST:
Franskrost: Franskrostade kaffe är rund i smaken och har en liten frisk nyans av högvuxet Guatemala kaffe.
Creme: Kaffet är mörkrostat och kraftigt, med en liten friskhet från Kenya kaffe.
Thomas båtblandning: En mörkrostad blandning som är kraftig, mustig med rejäl kropp. Råkaffe från Kenya, Colombia och Indien ger kaffet en härlig karaktär. Detta blandas med ett friskt, lite sött kaffe som bär på en balanserad syra.
ESPRESSO:
En espresso av mycket hög kvalitet. Aromatiskt kaffe med kakaosmak, svag syra och fin eftersmak
Kryddor;
01. ALLROUND (70 g): Kryddan används till stekning och grilling av kött och fågel.
När denna krydda används behövs ingen annan.
02. BACONMIX (30 g): Ger smak av lättrökt bacon och lök. Sätter extra piff
på många rätter.
03. BERBERE (20 g): Stark etiopisk krydda som kan användas till all kött.
04.CAFÉ DE PARIS (12 g): Klassisk kryddblandning som är god att göra kryddsmör
samt i varma och kalla såser. Innehåller ca 25 olika kryddor och örter.
05. CHIMI CHURRI (25 g): Kryddblandning som passar bra till fläskkött, dipp och
barbequekrydda.
06. CITRONPEPPAR (50 g): God till stekt och kokt fisk, lamm- och kycklinggrytor,
i sallader och som bordskrydda.
07. CURRY, INDISK GUL (40 g): Används till höns, kyckling, ris, fläskkött, majonäs
och såser.
08. CURRY, INDISK RÖD (35 g): Curryblandning från Goa på Indiens sydvästkust.
Är en utmärkt baskrydda för många maträtter.
09. CURRY, INDONESISK RÖD (35 g): Indonesisk kryddblandning som innehåller
bl.a. chili, kokos, lime, ingefära och räkpasta.
10. CURRY, THAILÄNDSK GRÖN (30 g): Stark chili, syrligt citrongräs, lime och
koriander ger den thailändska curryn dess speciella karaktär.
11. FINA FISKEN (40 g): Till fiskrätter. Innehåller bl.a. salt, paprika, koriander,
dill, peppar, lök och citronsyra.
12. FYRA PEPPAR, HELA (30 g): Användes i kryddkvarn till de flesta rätter.
Innehåller grön-, svart-, vit- och rosépeppar.
13. GARAM MASALA (40 g): Indisk kryddblandning som används till kött-, ris- och
grönsaksrätter samt i orientalisk mat.
14. GRILL ( 70 g): Används i marinader och färsrätter samt på kött, kyckling och
stekt potatis.
15. GRILLKRYDDA, FISK (50 g): Används vid grillning av fisk.
16. GRILLKRYDDA, ÖRT OCH VITLÖK (50 g): Används till fisk- och kötträtter.
17.HARISSA (30 g): Stark nordafrikansk kryddblandning för kött och såser.
Innehåller chilipeppar, vitlök, koriander, kummin och paprika.
18. HAWAII (30 g): Används till fläskkött och marinader. Innehåller bl.a. oregano,
basilika, sesamfrö, svartpeppar, lök paprika och salt.
19. HERBS DE PROVANCE (40g): Kan användas till alla slags köttgrytor, grönsaker
i grillade maträtter. Innehåller kyndel, oregano, rosmarin, timjam, fänkål och
lavendel.
20. HETA NÄTTER (40 g): Används till fiskrätter, gratänger och grytor. Innehåller
persilja, dragon, vitlök och vitpeppar.
21. JÄGERMIX (25 g): En aromatisk krydda med styrka! Innehåller paprika, lök,
peppar, senap och kummin.
22. KANEL, MALD (40 g): Till ris- och mannagrynsgröt, kakor, bullar, fruktdesserter
och på filmjölk.
23. KARDEMUMMAKÄRNOR, KROSSADE (15 g): Till kakor, vetebröd och
fruktdesserter. Kan också användas i kaffet som arabländerna.
24. KEBAB (30 g): En mix av goda kryddor speciellt anpassade för kebab.
Innehåller peppar, paprika, spiskummin, oregano, vitlök, cayennepeppar,
gurkmeja och koriander.
25. KYCKLING (40 g): Färdig kryddblandning med örter för kyckling.
26. KÖTTFÄRS (40 g): Färdig kryddblandning att användas i köttfärs. Innehåller
bl.a. paprika, muskot, selleri, chilipeppar och örtkryddor.
27. LAGERBLAD, HEL (15 g): Torkade blad från lagerträdet.
28. LIMEPEPPAR (40 g): Till fläsk, fågel och kyckling.
29. MEDELHAVSSALT (150 g): Mer grovkorningt salt än vanligt salt. Smaken är
mildare och enligt många också godare.
30. MOZARELLA MIX (35 g): Används i tomatsallad, såser och i bröd. Innehåller:
bl.a. tomat, lök, salt, basilika, vitlök, peppar, chili och persilja.
31.NASI GORENG (25 g): Färdigt kryddblandning att användas i Nasi Goreng.
Innehåller bl.a. curry, paprika och lök.
32. PAELLA(25 g): Färdig kryddblandning för paella och för andra
maträtter. Innehåller saffran, rosmarin, timjam, koriander, spiskummin, salt,
svartpeppar, gurkmeja, ingefära, vitlök, paprika och gul lök.
33 .PAPRIKA, DELIKATESS (40 g): Spansk extra söt paprika.
34. PASTA (35 g): Passar till alla pastarätter. Innehåller bl.a. lök, glutamat
paprika, selleri, vitlö, persilja, chilipeppar och örter.
35.PEPPARMIX (30 g): Används till stekning och grillníng och är god i såser och
grytor. Innehåller peppar, salt, paprika, senap, lök, koriander, cayennepeppar,
sellerirot och andra kryddor.
36. PERSILLADE (15 g): Används till sallader, fisk, kött och grillrätter. Perfekt som
ingrediens i aromsmör. Innehåller persilja, lök, vitlök och peppar.
37. PIRI-PIRI, KROSSAD (15 g): Ger mustig och exotisk smak på kyckling-,
skaldjur-, fisk- och färsrätter. Kryddan är mycket stark!
38. PIZZA (25 g): Används till att strö över pizza, varma smörgåsar m.m.
Innehåller oregano, basilika och mejram.
39. POTATISKRYDDA (70 g): Till pommes frites, stekt potatis, gratänger,
potatismos och grönsaksrätter.
40. RÖKT SALT (50 g): Används vid grillning och när man vill få rökig smak i maten.
41. SALLAD, ITALIENSK (50 g): Används till dressing eller strös direkt på salladen.
42. SZECHUANPEPPAR (20 g): Används mycket i det kinesiska köket. God till
fågel, fläsk och såser.
43. TANDORI MASALA (40 g): Färdig kryddblandning som kan användas bl.a. till
kyckling. Innehåller bl.a. koriander, kummin, senapsfrön, nejlika, peppar,
anis, ingefära, vitlök och spiskummin.
44. TIMJAM (35 g): Används till ärtsoppa, tomat- och fisksoppa samt till fisk- och
köttgrytor och marinader.
45. TZATZIKI (30 g): En god grekisk krydda som används i tzatziki och grekiska
maträtter. Innehåller salt, vitlök, lök, paprika och mynta.
46. VILDA FANTASIER (30 g): Används till viltgrytor, pasta och såser. Innehåller
dragon, rosépeppar, lök, cayennepeppar, paprika och vitlök.
47. VILTMIX (30 g): Understyrker och förstärker den naturliga karaktären i allt
viltkött. Används till såser och marinader gärna tillsammans rönnbärsgele och mes- eller ädelost. Innehåller blandade örter.
48. VITLÖKSPULVER (40 g): Används istället för färsk vitlök.
49. WOOK, LIME (40 g) Användbar i wook med kyckling, fläskkött, räkor och
grönsaker.
50.WOOK, THAI (40 g): Användbar i wook med kyckling, fläskkött och grönsaker.
51. ÖRT OCH VITLÖK (35 g): Passar till de flesta maträttena. Innehåller bl.a.
svartpeppar, vitlök, lök, persilja, paprika och andra kryddor.
52. ÖRTAGÅRD (20 g): Till sallader, såser och fisk. Innehåller bl.a. lök, peppar,
persilja, senap, oregano, rosmarin, paprika och koriander.
Te;
SVARTA TESORTER: GRÖNA TESORTER: 23. Guava: Ett friskt grönt te med smak av guava, ananas och apelsin. RÖDA TESORTER (ROOIBOS): 32. Festival: Rooibos smaksatt med vinbär och tropiska frukter. Innehåller 38. Vårdröm: Rött te med citrusfrukter, rabarber, svartvinbär, grädde och |
O shit det var inte lite att välja på:P
shit, ska ni seriöst sälja allt det där? =O