Kaffe/Te/Kryddor

Säljer för att tjäna pengar till klassresan, någon som vill köpa? ; ) hehe

KAFFE, MELLANROST:

Mount Kenya: Kenyanskt kaffe som har en fruktig, frisk och balanserad syrlighet.

Bucaramanga: Detta kaffe kommer från den nordöstra delen av kaffeproducerande Colombia där det växer på Andernas sluttningar. Har en behaglig syrlighet, viss smörig smak och nötiga toner.

Mogiana: Kaffet kommer från södra Brasilien och växer högt uppe jämfört med övriga delar av landet. Kaffet har rund och söt smak med viss chokladton och med stänk av syrlighet.
tester

  

KAFFE, MÖRKROST:

Franskrost: Franskrostade kaffe är rund i smaken och har en liten frisk nyans av högvuxet Guatemala kaffe.

Creme: Kaffet är mörkrostat och kraftigt, med en liten friskhet från Kenya kaffe.

Thomas båtblandning: En mörkrostad blandning som är kraftig, mustig med rejäl kropp. Råkaffe från Kenya, Colombia och Indien ger kaffet en härlig karaktär. Detta blandas med ett friskt, lite sött kaffe som bär på en balanserad syra.

  

ESPRESSO:

En espresso av mycket hög kvalitet. Aromatiskt kaffe med kakaosmak, svag syra och fin eftersmak



Kryddor;
01. ALLROUND (70 g):
Kryddan används till stekning och grilling av kött och fågel.
      När denna krydda används behövs ingen annan.
      02. BACONMIX (30 g): Ger smak av lättrökt bacon och lök. Sätter extra piff
      på många rätter.
      03. BERBERE (20 g): Stark etiopisk krydda som kan användas till all kött.
      04.CAFÉ DE PARIS (12 g): Klassisk kryddblandning som är god att göra kryddsmör
      samt i varma och kalla såser. Innehåller ca 25 olika kryddor och örter.
      05. CHIMI CHURRI (25 g): Kryddblandning som passar bra till fläskkött, dipp och
      barbequekrydda.
      06. CITRONPEPPAR (50 g): God till stekt och kokt fisk, lamm- och kycklinggrytor,
      i sallader och som bordskrydda.
      07. CURRY, INDISK GUL (40 g): Används till höns, kyckling, ris, fläskkött, majonäs
      och såser.
      08. CURRY, INDISK RÖD (35 g): Curryblandning från Goa på Indiens sydvästkust.
      Är en utmärkt baskrydda för många maträtter.
      09. CURRY, INDONESISK RÖD (35 g): Indonesisk kryddblandning som innehåller 
      bl.a. chili, kokos, lime, ingefära och räkpasta.
      10. CURRY, THAILÄNDSK GRÖN (30 g): Stark chili, syrligt citrongräs, lime och
      koriander ger den thailändska curryn dess speciella karaktär.
      11. FINA FISKEN (40 g): Till fiskrätter. Innehåller bl.a. salt, paprika, koriander, 
      dill, peppar, lök och citronsyra.    
      12. FYRA PEPPAR, HELA (30 g): Användes i kryddkvarn till de flesta rätter.
      Innehåller grön-, svart-, vit- och rosépeppar.
      13. GARAM MASALA (40 g): Indisk kryddblandning som används till kött-, ris- och
      grönsaksrätter samt i orientalisk mat.
      14. GRILL ( 70 g): Används i marinader och färsrätter samt på kött, kyckling och
      stekt potatis.
      15. GRILLKRYDDA, FISK (50 g): Används vid grillning av fisk.
      16. GRILLKRYDDA, ÖRT OCH VITLÖK (50 g): Används till fisk- och kötträtter.
      17.HARISSA (30 g): Stark nordafrikansk kryddblandning för kött och såser.
      Innehåller chilipeppar, vitlök, koriander, kummin och paprika.
      18. HAWAII (30 g): Används till fläskkött och marinader. Innehåller bl.a. oregano,
      basilika, sesamfrö, svartpeppar, lök paprika och salt. 
      19. HERBS DE PROVANCE (40g): Kan användas till alla slags köttgrytor, grönsaker 
      i grillade maträtter. Innehåller kyndel, oregano, rosmarin, timjam, fänkål och
      lavendel.
      20. HETA NÄTTER (40 g): Används till fiskrätter, gratänger och grytor. Innehåller 
      persilja, dragon, vitlök och vitpeppar.
      21. JÄGERMIX (25 g): En aromatisk krydda med styrka! Innehåller paprika, lök,
      peppar, senap och kummin.
      22. KANEL, MALD (40 g): Till ris- och mannagrynsgröt, kakor, bullar, fruktdesserter
      och på filmjölk.
      23. KARDEMUMMAKÄRNOR, KROSSADE (15 g): Till kakor, vetebröd och
      fruktdesserter. Kan också användas i kaffet som arabländerna.
      24. KEBAB (30 g): En mix av goda kryddor speciellt anpassade för kebab. 
      Innehåller peppar, paprika, spiskummin, oregano, vitlök, cayennepeppar,
      gurkmeja och koriander.
      25. KYCKLING (40 g): Färdig kryddblandning med örter för kyckling.
      26. KÖTTFÄRS (40 g): Färdig kryddblandning att användas i köttfärs. Innehåller
      bl.a. paprika, muskot, selleri, chilipeppar och örtkryddor.
      27. LAGERBLAD, HEL (15 g): Torkade blad från lagerträdet. 
      28. LIMEPEPPAR (40 g): Till fläsk, fågel och kyckling.
      29. MEDELHAVSSALT (150 g): Mer grovkorningt salt än vanligt salt. Smaken är
      mildare och enligt många också godare.
      30. MOZARELLA MIX (35 g): Används i tomatsallad, såser och i bröd. Innehåller:
      bl.a. tomat, lök, salt, basilika, vitlök, peppar, chili och persilja.
      31.NASI GORENG (25 g): Färdigt kryddblandning att användas i Nasi Goreng. 
      Innehåller bl.a. curry, paprika och lök.
      32. PAELLA(25 g): Färdig kryddblandning för paella och för andra 
      maträtter. Innehåller saffran, rosmarin, timjam, koriander, spiskummin, salt,
      svartpeppar, gurkmeja, ingefära, vitlök, paprika och gul lök.
      33 .PAPRIKA, DELIKATESS (40 g): Spansk extra söt paprika.
      34. PASTA (35 g): Passar till alla pastarätter. Innehåller bl.a. lök, glutamat
      paprika, selleri, vitlö, persilja, chilipeppar och örter.
      35.PEPPARMIX (30 g): Används till stekning och grillníng och är god i såser och 
      grytor. Innehåller peppar, salt, paprika, senap, lök, koriander, cayennepeppar,
      sellerirot och andra kryddor.
      36. PERSILLADE (15 g): Används till sallader, fisk, kött och grillrätter. Perfekt som
      ingrediens i aromsmör. Innehåller persilja, lök, vitlök och peppar.
      37. PIRI-PIRI, KROSSAD (15 g): Ger mustig och exotisk smak på kyckling-, 
      skaldjur-, fisk- och färsrätter. Kryddan är mycket stark!
      38. PIZZA (25 g): Används till att strö över pizza, varma smörgåsar m.m.
      Innehåller oregano, basilika och mejram.
      39. POTATISKRYDDA (70 g): Till pommes frites, stekt potatis, gratänger,
      potatismos och grönsaksrätter. 
      40. RÖKT SALT (50 g): Används vid grillning och när man vill få rökig smak i maten.
      41. SALLAD, ITALIENSK (50 g): Används till dressing eller strös direkt på salladen.
      42. SZECHUANPEPPAR (20 g): Används mycket i det kinesiska köket. God till
       fågel, fläsk och såser.
      43. TANDORI MASALA (40 g): Färdig kryddblandning som kan användas bl.a. till
      kyckling. Innehåller bl.a. koriander, kummin, senapsfrön, nejlika, peppar,
      anis, ingefära, vitlök och spiskummin.
      44. TIMJAM (35 g): Används till ärtsoppa, tomat- och fisksoppa samt till fisk- och
      köttgrytor och marinader.
      45. TZATZIKI (30 g): En god grekisk krydda som används i tzatziki och grekiska
      maträtter. Innehåller salt, vitlök, lök, paprika och mynta.
      46. VILDA FANTASIER (30 g): Används till viltgrytor, pasta och såser. Innehåller
      dragon, rosépeppar, lök, cayennepeppar, paprika och vitlök.
      47. VILTMIX (30 g): Understyrker och förstärker den naturliga karaktären i allt
      viltkött. Används till såser och marinader gärna tillsammans rönnbärsgele och mes-       eller ädelost. Innehåller blandade örter.
      48. VITLÖKSPULVER (40 g): Används istället för färsk vitlök.
      49. WOOK, LIME (40 g) Användbar i wook med kyckling, fläskkött, räkor och
      grönsaker.
      50.WOOK, THAI (40 g): Användbar i wook med kyckling, fläskkött och grönsaker.
      51. ÖRT OCH VITLÖK (35 g): Passar till de flesta maträttena. Innehåller bl.a. 
      svartpeppar, vitlök, lök, persilja, paprika och andra kryddor.
      52. ÖRTAGÅRD (20 g): Till sallader, såser och fisk. Innehåller bl.a. lök, peppar,
      persilja, senap, oregano, rosmarin, paprika och koriander.


Te;

SVARTA TESORTER:

   1. Bangkok. Svart te som är smaksatt med ananas, kokos, citrongräs, chili och lime.
   2. Blåbär och vanilj. Svart te innehållande blåbär, vanilj, torkade blåbär och
      blå malva.
  3. Ceylon OPI A: Ett klassiskt ceylonte med en livlig och kraftig smak.
  4. Chai: Klassisk blandning som innehåller olika kryddor, bl.a. kanel, nejlika,
      kardemumma och svartpeppar.
  5. Choklad/chili: En god svart te som är smaksatt med vit choklad, chilibitar och rom.
  6. English breakfast: Blandning av utvalda teerfrån Kina, Sri Lanka och Indien. 
     Utmärkt frukostte utan smaktillsatser. 
   7. Earl Grey: Traditionellt Earl Grey med bergamottolja.
  8. Grapefukt med ingefära: En blandning med friskt grapefrukt och nyttig ingefära.
     Innehåller bitar av torkad ingefära och bitar av citron En bra start på dagen.
  9. Gotlandsblandning: Innehåller anisolja, aprikos och apelsinskal samt solros och
     apelsinskal.
  10. Jammu: Ett te som är både harmoniskt och kraftfullt. Smaksatt och dekorerat
     med kardemumma, apelsin och rosépeppar.
  11. Jordgubbe och grädde: Ett fruktigt och krämigt te med bitar av jordgubb och
      jordgubbsblad. 
  12. Käresta: Svart te med tropiska frukter, smultron, grädde och hjärtströssel.
  13. Lakrits: Svart te som innehåller lakritsarom och lakritskristaller. 
  14. Mambo Jambo: Svart te från Ceylon som är samksatt med tropiska frukter 
       och persika. Dekorerat med blå malva, solrosblomma, papaya, aprikosbitar 
       samt svarta vinbär och smultron.
  15. Passion och grape: Ett te med exotisk smak från passionsfrukt och en stänk av
       röd grapefrukt. Teet är dekorerat med gröna teblad, gula blommor samt
       torkad morot.
  16. Rabarber/grädde: Svart te med rabarber och gräddarom.
  17. Sommarblandning: Innehåller blåbär, hallon, vanilj och blommor.
  18. Studio 54: En blandning av champagne, jordgubb och grädde.
  19. Söder: Innehåller mango, aprikos, passionsfrukt och blommor.
  20. Tyresö: Innehåller rabarber, mango, passionsfrukt, grädde och blommor.
  21. Vintersaga: Innehåller äppelbitar, kanel och mandelflarn samt arom av citron
       och apelsin.
  22. Äppelkaka: Svart te som innehåller äppel, kanel och vanilj.

GRÖNA TESORTER:

   23. Guava: Ett friskt grönt te med smak av guava, ananas och apelsin.
  24. Jasmin: grönt te från södra Kina som har en ljuvlig arom av jasmin. Jasmin-
       blommorna plockas under dagen och förvaras kallt tills skymningen faller.
       Då blommar de ut och man lagrar det torkade teet med blommorna. Ett milt te.
  25. Jordgubbe/grädde: Innehåller jorgubbsbitar, grädde, solros och blad från
       jordgubbsplantan.   
  26. Kashmir: Grönt te kryddat med kanel, kryddnejlika och rosépeppar. Ett
      harmoniskt och värmande te.
  27. Lime, japansk: Japanskt grönt Sencha-te smaksatt med lime.
  28. Lindemans: Grönt te med körsbär, lime, bär och blommor.
  29. Miss Saigon: grönt te dekorerat med jmorotsbitar och med smak av exotiska
       frukter och vanilj.
  30. Mosebacken: Ett friskt och lite vaniljigt te  med smak av blåbär, hallon, rabarber
       och grädde. Dekorerat med pion, björnbär och bitar av hallon.
  31. Yoghurt och citron: Grönt sencha med citron och krämig yoghurt.

RÖDA TESORTER (ROOIBOS):

  32. Festival: Rooibos smaksatt med vinbär och tropiska frukter. Innehåller
       bitar av mango, rabarber och honungsyoghurtkrisp. Dekorerat med safflor-
       blomma. Lika god varm som kall. 
  33. Jordgubbe med lime: Rött te med smak av jordgubb och lime. Dekorerat med
       bitar av jordgubb och citron. Ett te som kan drickas varm eller kall.
  34. Kalahari: Rooibos med apelsin, hibiskus, björnärsblad och citrongräs.
  35. Lava: Rooibos med kraft med smak av kanel, äppel och chili.
  36. Lime: Rött te med lime.
  37. Syrliga ginger: Rooibos smaksatt med ingefära och grapefrukt. Med bitar av

38. Vårdröm: Rött te med citrusfrukter, rabarber, svartvinbär, grädde och
       blommor.
  39. Wimbledon: Rött te smaksatt med champagne, vanilj och jordgubbe. Smaken
       är sötfruktig med rund vaniljton.
  40. Yogi: Rooibos med kanel, nejlika, kardemumma och ingefära.


 
 

Kommentarer
Postat av: Elena

O shit det var inte lite att välja på:P

2009-01-29 @ 22:23:03
URL: http://emafz.blogspot.com
Postat av: emma

shit, ska ni seriöst sälja allt det där? =O

2009-01-30 @ 19:51:49
URL: http://emmanilss0n.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0